In memoriam: Erik van OpstalJongstleden 1e Paasdag op 12 april is ons lid Erik van Opstal plotseling overleden. Een enorme schok voor zijn gezin, naaste familie, kennissen en vrienden. Onze gedachten gaan uit naar Jeannette, Glenn & Denise, Suánna & Jantje en wensen hen veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies.

Erik is via Jeannette en door zijn schoonvader Jan Nouws begin jaren 90 betrokken geraakt bij de kruisboogsport. In 1991 werd Erik lid van onze vereniging en hij ontwikkelde een enorme passie voor de kruisboog en de schietsport in het algemeen. Zo deed hij later ook mee aan wedstrijden met het klein kaliber geweer (flobert) en Matchkruisboog.

Naast het schieten van wedstrijden in competitie verband raakte Erik ook bestuurlijk en organisatorisch steeds meer betrokken en was hij al jarenlang een van de drijvende krachten achter onze vereniging. Van wedstrijdleider, bestuurslid en (interim) secretaris bij Zeldzaam Maar Zeker (ZMZ) tot afgevaardigde en wedstrijdleider van de Kring Zundert. Voor zijn verdienste als wedstrijdleider van de Kring Zundert is Erik tijdens de prijsuitreiking van vorig seizoen in oktober nog officieel bedankt en gehuldigd door het Kring bestuur.

Door zijn ambitie, training en passie bereikte Erik ook aansprekende sportieve resultaten. Nederlands Kampioen individueel in de A-klasse in 1999. Kampioen Kring Zundert individueel in de A-klasse in 2000. Van 2008 tot en met 2011 was hij 4 keer op rij Koning van ZMZ wat hem in 2010 tevens de titel Keizer van ZMZ opleverde. Tussen de jaren 2000 en 2019 maakte hij maar liefst 6 keer deel uit van het viertal dat Nederlands Kampioen is geworden. Vorig seizoen hebben we dit Kampioenschap nog samen met hem mogen vieren en stond Erik er vol trots tijdens de receptie.     

Menig kruisboogschutter kon ook altijd op Erik rekenen voor reparaties en onderhoud van de kruisboog. Niets was hem teveel, even een telefoontje naar Erik en hij loste het hoe dan ook voor je op. Velen hebben er vorige week gebruik van gemaakt om hun persoonlijke medeleven te betuigen op een speciaal ingerichte plek met condoleance register bij onze schietbaan.

Ook wij zullen Erik enorm gaan missen en zullen hem blijven herinneren als iemand van woorden en daden, vol ambitie, enthousiasme en bravoure.

Ondanks de vervelende situatie waarin we al weken verkeren, hebben we afgelopen week op indrukwekkende wijze nog afscheid mogen nemen van Erik.


Bestuur en leden KBV Zeldzaam Maar Zeker & Matchgroep Zundert.


Vrije verschieting 2020

In het weekend van 1 en 2 Februari 2020 hebben wij onze jaarlijkse vrije verschieting gehouden.
De winnaars zijn:

  • Kruisboog schutters t.o.v. gemiddelde 2019 >> winnaar Jack Roelands (100%)
  • Vrije schutters >> winnaar Bram Hertoghs (98 pnt)
  • Vrije aangesloten schutters >> winnaar Fons Damen (97 pnt)

De totale uitslag per categorie kunt u vinden onder de knop uitslagen.


Tevens is de ham gewonnen, na trekking van de hoogste kaart, door Ad verheulen.


Iedereen die heeft deelgenomen en meegeholpen aan deze verschieting,
willen we hartelijk danken, en hopelijk tot volgend jaar
Adrie Roelands winnaar van de Gouden Frans Fakkers pijl


Adrie heeft op zaterdag 29 September de Gouden Frans Fakkers pijl gewonnen

in een toch wel spannede wedstrijd moesten zijn concurenten het onderspit delven, al was
het verschil op het eind maar 1 puntje, toch genoeg om hem in de bloemen te zetten en te feliciteren met de overwinning.

Zie voor de totaaluitslag onder de knop uitslagen.


ZMZ doet het op het NK in Klundert

Weer zijn we er als vereniging in geslaagd mooie titels tijdens het NK binnen te halen.
Zowel het 1e viertal, als Jack Roelands zijn nederlands kampioen geworden.

Algemeen kampioen
Voor de titel van Algemeen Kampioen moest er gekampt worden door Charlo Jochems, Jack van Bekhoven, Adrie en Jack Roelands. In een zinderende finale moesten na een serie van 5 schot, eerst Charlo Jochems en Jack van Bekhoven het strijdtoneel verlaten. De Broeders Roelands namen het tegen elkaar op waarbij Adrie het moest afleggen tegen Jack. Hiermee werd Jack Roelands Algemeen Kampioen van Nederland.

Kampioen bij de viertallen.

Ons 1e 4-tal (Adrie 98, Erik 96, Johan 97 en Jack 98) pakte met 4 punten voorsprong op Nooit Gedacht 8X 1, en 6 punten op de Toekomst 1de titel. het is voor het derde opeenvolgende jaar dat we met het viertal kampioen van nederland zijn geworden.

Uitslagen van de overige leden:

Ad Verheulen 79
Jos Roelands 85
Jack Nouws 94
Richard Marijnissen 93


Adrie Roelands is de nieuwe Koning van Z.M.Z


12 leden waren aangetreden om te proberen de titel koning van ZMZ 2019 binnen te slepen,
uiteindelijk was Adrie wederom de beste, voor de 16e keer, wat een record is, Koning van ZMZ.
Namens de vereniging van Harte proficiat Adrie.


de hele uitslag kunt u vinden onder de knop uitslagen.


Adrie is de nieuwe winterkampioen 2019

In een mooie opgezette ambiance was het weer mooi schieten op de schietbanen van de NKB.

Ad Verheulen wist beslag te leggen op de 2e plaats bij de senioren A met 136 punten, Jack Nouws had de bronzen medaille in de B klasse met 139 punten.

De hoofdprijs is gewonnen door Adrie Roelands in een spannende finale wist hij al zijn tegenstanders te verslaan. In de kwartfinale tegen Erwin Delcroix, de halve finale tegen Frans Delcroix, en in de finale versloeg hij Ron Jongenelis.

Zie onder voor de blije gezichten.


UITSLAGEN VRIJE VERSCHIETING 2019

De resutaten van onze vrije verschieting kunt u vinden onder de knop uitslagen.

De prijswinnaars zullen vanzelf de prijzen ontvangen.


VRIJE VERSCHIETING 2019

Op Zaterdag 26 en Zondag 27 Januari Hebben we weer onze jaarlijkse vrije verschieting, u bent allemaal van harte welkom, de shiettijden zijn: Zaterdag van 14:30 tot 20:00 uur, en zondag van 10:00 tot 14:00 uur

Mocht u zelf geen kruisboog hebben, voor schietmateriaal wordt gezorgd, hopelijk tot ziens.


NK Gorredijk

Feest voor ZMZ, 1e viertal kampioen van Nederland.

In het weekend van 25 en 26 Augustus zijn de Nederlandse kampioenschappen gehouden in Gorredijk. Een groot aantal schutters uit Zundert waren met bussen, en sommige met eigen vervoer naar Friesland gekomen. Met een mooie locatie en goede organisatie gingen de schutters de strijd met elkaar aan.
Ons viertal kon de nederlandse titel prolongeren met 382 punten, dat zijn maarliefst 10 punten minder dan vorig jaar, wat aangeeft dat er in de breedte duidelijk minder geschoten is dan vorig jaar, maar zeker niet minder mooi.
Een persoonlijke titel was er dit jaar niet te vieren. Jack Roelands haalde nog wel de finale, maar de titel ging uiteindelijk naar Frans Delcroix van Nooit gedacht Achtmaal.

Uitslagen van onze schutters:

Johan Chantrel 95
Erik van Opstal 94
Adrie Roelands 94
Jack Roelands 99
Tim Foesenek 93
Richard Marijnissen 94
Henri van Doremalen 90
Jos Roelands 91
Ad Verheulen 80

Iedereen bedankt voor het vertegenwoordigen van onze vereniging tijdens het NK.

Het podium met de viertallen

Ons winnend 1e viertal


Koning der Koningen NKB

Wij als ZMZ mochten dit jaar met 2 personen deelnemen aan de Koning der Koningen van de NKB. Johan Chantrel en Jack Roelands waren onze afgevaardigden.
17 Koningen in totaal waren aanwezig om hun vereniging te vertegenwoordigen elke koning kreeg 30 schoten verdeeld over 2 series van 15 schoten vooraf gegaan door 3 proefschoten in de 1e doorgang en 1 proefschot voor de 2e doorgang, titelverdediger was Jack Roelands, hij startte de wedstrijd door in het 1e schot een 8 te schieten wat gelijk een achterstand opleverde, Cor Rombouts van Willem Tell Terheijden pakte de leiding met 7 opeenvolgende rozen inmiddels had Jack de juiste stand weer gevonden schoot 147 punten bij elkaar Fans Delcroix van Nooit Gedacht Achtmaal en Ferry van den Broek van Komst des Vredes Achtmaal volgden met 156 punten Cor Rombouts was inmiddels op 143 punten blijven steken.

Dus weer volop spanning voor de 2e doorgang Frans Delcroix greep zijn kans door slechts 1 keer te missen schoot hij 149 punten wat zijn totaal op 295 punten bracht, Jack Roelands kwam in deze serie tot maar 144 punten wat zijn totaal op 291 bracht evenveel als Jaco Hoekman van De Gezellige Vrienden welke eveneens 291 punten schoot.


We hebben een nieuwe koning !!!

Op zaterdag 7 April hebben we onze jaarlijkse koning verschieting gehouden, en wat was het een mooie strijd.
Johan was de sterkste in de nakamp, proficiat namens iedereen. Maar ook een felicitatie voor Tim, die bleef heel goed bij,
en was een zeer lastig te verslagen tegenstander voor Johan.

Johan mag deze zomer deelnemen aan de Koning der Koningen wedstrijd van de NKB, succes alvast.KRING WEDSTRIJDEN WEER BEGONNEN.

In het afgelopen weekend van 23 t/m 26 Maart is de 1e kringwedstrijd weer begonnen.

Ons 1e viertal was winnaar bij de korpsen met 592 punten, Bekijk de uitslag onder de knop uitslagen.


Vrije Verschieting 27 & 28 Januari 2018


Vrije Verschieting 27 & 28 Januari 2018

Afgelopen weekend hadden we onze vrije veschieting op onze banen bij Cafe de Valk in Wernhout.
We willen graag alle deelnemers dan ook weer hartelijk danken voor hun deelname.

We mochten 86 series noteren in diverse klassen.
De winnaars per klasse zijn:

Vrije Schutters Jeugd (opgelegd):    Maud de Hoon

Vrije schutters (opgelegd):               Erwin Smits

Vrije Schutters (Niet opgelegd)        Peter Franken

Vrij aangesloten Schutters               Patrick verhaard

Kruisboogschutters NKB/NUKB:     Loek Mutsters

De uitslagen kunt u per categorie terugvinden onder de knop uitslagen. Alle winnaars ontvangen automatisch hun prijzen.

Verder hebben we moeten loten betreffende het geluksdoel, we kunnen onze belgische deelnemer Andre Bols
feliciteren hij had 16 punten op het geluksdoel, en is daarme winnaar geworden van een BBQ pakket.

Ook hadden we nog een ludieke actie betreffende het gewicht raden van de ham, dit was het dichst bij geraden door John Vriends, dezelfde avond is de ham nog aangesneden, John Proficiat.


De vrije verschieting komt er weer aan, U bent allemaal van harte welkom

Dit jaar is het een normale vrije verschieting, dat wil zeggen dat er niet als een koppel geschoten gaat worden. Iedereen voor zich, zonder dat men met een niet schutter een koppel vormt.  Iedereen is welkom, zie op de flyer voor de verdere info, en graag tot dan.Z.M.Z Sportploeg van Gemeente zundert 2017

ZUNDERT – Op de locatie ‘Bij Ons… in Zundert’ vond zaterdagavond het jaarlijkse Sportgala Zundert plaats. Daarbij werden de kruisboogschutters van het 1e Viertal Zeldzaam maar Zeker uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar 2017.


Op zondag 1 oktober hebben we als ZMZ op een haar na de v/d Wall beker gemist, we kwamen precies 1 punt tekort. De beker ging naar de Eendracht. toch kunnen we terugkijken op een mooie wedstrijd met goede prestaties van onze schutters. ZMZ schoot 2 punten boven het gemiddelde, de Eendracht had 3 punten boven gemiddelde. Net niet dus helaas.
Zie de uitslag hieronder.

Op de zelfde dag werd aansluitend de Koning der koningen wedstrijd van de kring zundert veschoten. Die prijs konden we wel in de wacht slepen, Jack won de wedstrijd met 98 punten, de binnenrozen moesten de beslissing brengen.Nederlandse kampioenschappen kruisboog traditioneel 20 meter dubbelslag voor ZMZ

Er waren 191 schutters uit geheel Nederland op dit NK af gekomen, Adrie en Jack Roelands van Z.M.Z. presteerden het best beide broers schoten 100 punten, dus een nakamp moest de beslissing brengen. Deze nakamp ging over een serie van 3 proef en 5 tellende schoten beide schutters schoten wederom alle pijlen in de roos. Nu ging het verder schot om schot de 6e pijl werd op 1 millimeter na gemist door Jack Roelands zodat Adrie Roelands voor de 4e keer Algemeen Kampioen van Nederland werd. Bij de korpsen was het ook het team van Z.M.Z. welke de beste prestatie leverde, Jack en Adrie Roelands beide 100 punten, Erik van Opstal 98 punten en Johan Chantrel 94 punten wat een totaal van 392 punten opleverde.

Ook Piet Nouws schoot zich naar een 3e plaats, en veroverde daarmee het brons bij de senioren A met 92 punten, Wim Aarts was met 91punten 4e in die klasse.

Het 2e viertal pakte de 8e plaats in de Ere-klasse met 372 punten, het derde viertal, net buiten de medailles, 4e in de A klasse met 358 punten

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten.


Afgelopen weekend (24/25 juni 2017) zijn er in sporthal De Niervaert in Klundert twee wedstrijden gehouden.

De koningen der Koningen van de NKB, en de interland Nederland-Belgie.

ZATERDAG 24/6 KONING DER KONINGEN

Titel verdediger Adrie Roelands wist de 1e serie 149 punten te schieten , Jack Roelands en Marcel de Bakker volgden met 148 punten, na een korte pauze volgde de tweede doorgang van 15 schoten.

Na 24 schoten was het Marcel de Bakker welke de leiding overnam slechts voor 2 schoten bleef hij aan de leiding toen waren het weer Jack en Adrie Roelands welke aan de leiding gingen.

Het allerlaatste schot bracht de beslissing Adrie schoot een 9 maar broer Jack schoot een 10 en werd dus winnaar van het Koningsschild en bijbehorende wisselprijs welke door sectie secretaris Lian van Beers werd uitgereikt.

ZONDAG 25/6 NEDERLAND –BELGIE

Nadat alle schutters hun serie geschoten hadden waren er 2 schutters welke met 100 punten gelijk stonden en dus moest er een nakamp volgen voor de 1e en 2e plaats Charlo Jochems en Adrie Roelands moesten nogmaals een serie van 10 pijlen schieten Adrie behaalde nu 98 punten en Charlo kwam niet verder dan 95 zodat Adrie winnaar werd. Johan Chantrel en Jack Roelands schoten beide ook 98 punten bij elkaar.

Voor de 3e plaats moest een nakamp volgen omdat Cor Rombouts uit Terheijden, Anton Marijnissen en Loek Mutsters allen 99 punten hadden geschoten. Hier was het Loek Mutsters die met een serie van 98 punten de 3e plaats pakte.


Jack Roelands Koning 2017

Op zaterdag 15 april gingen 12 leden de strijd aan om de Koningstitel van Zeldzaam Maar Zeker. Na de eerste 2 series van 10 schoten werden de 6 hoogst geklasseerde schutters van de dag bekend. Junior Giovanny Vissenberg schoot zich naar de gedeeld 4e/5e plaats met 187 pnt. Om de 6e finale plaats moest echter nog een nakamp worden verschoten door Piet Nouws en Jos Roelands. Beide schutters hadden na 2 series van 10 schoten 184 punten en het reglement geeft aan dat er dan een nakamp van 5 schoten beslissend is. Uiteindelijk lukte het Piet (nakamp 46) tegen Jos (nakamp 45) om zich in de finale te schieten.

De 6 finalisten;

1 Jack Roelands 200 pnt

2 Johan Chantrel 197 pnt

3 Erik van Opstal 192 pnt

4 Henri van Doremalen 187 pnt

5 Giovanny Vissenberg 187 pnt

6 Piet Nouws 184 pnt

Met een voorsprong van 3 pnt begon Jack Roelands aan de finale van 10 schoten op commando. Johan Chantrel liet in het begin enkele steekjes vallen, echter Jack mistte daarna 3 keer op rij en zodoende kwam Johan weer dichterbij. Met nog 3 schot te gaan kon Jack zich herstellen en met 3 tienen op rij stelde hij de titel veilig.

Einduitslag;

1. en Koning ZMZ 2017 Jack Roelands 297 pnt

2. Johan Chantrel 295 pnt.

3. Erik van Opstal 290 pnt.

4. Henri van Doremalen 281 pnt

5. Giovanny Vissenberg 278 pnt

6. Piet Nouws 276 pnt.

In juni van dit jaar zal Jack namens ZMZ deelnemen aan de strijd Koning der Koningen van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB).


Zeer succesvolle winterkampioenschappen voor ZMZ

Tijdens de winterkampioenschappen van de kring Zundert is er veel eremetaal uitgedeeld aan onze vereniging. Het eerste 4 tal pakte de eerste prijs in de viertallen. Verder waren er medailes voor: Piet Nouws, Piet Adriaenssen, Giovanny Vissenberg, Sam Kustermans, Ad Verheulen en Adrie Roelands in hun persoonlijke categorie.

Na de eerste doorgang waren er maarliefst 3 ZMZers die de finale haalde, namelijk Adrie en Jack Roelands en Johan Chantrel. Jack en Johan troffen elkaar in de halve finale, een spannede halve finale die pas bij het laatste schot beslist werd. Helaas schoot Johan een 9 en Jack een roos wat betekende dat hij finalist was. Adrie had de kwart- en halve finale ook overleefd, en moest de finale schieten tegen Jack. beide schoten de zeer spannende finale foutloos, beide 50 punten na 5 schot, alleen Adrie had 2 binnenrozen en Jack maar 1, zodat Adrie uitgeroepen werd tot winnaar. Proficiat Adrie en alle andere prijswinnaars.


Vrije verschieting Z.M.Z. 

Ruim negentig series van tien schoten passeerden de jury tafel tijdens de vrije kruisboogverschieting bij Zeldzaam Maar Zeker op 28 en 29 januari.

Loek Mutsters van Eendracht Maakt Macht behaalde de winst zondagmiddag met zijn laatste serie, nadat hij zowel op zaterdag als op zondag al enkele mooie serie-resultaten had weggezet. In zijn laatste serie scoorde hij de maximaal haalbare 100 punten. Dit resultaat afgezet tegen zijn gemiddelde van 97,11 (Nationale competitie NKB 2016) bracht hem de winst. Hij bleef Jack Roelands van ZMZ nipt voor.

Jack scoorde eveneens een serie van 100 punten, echter zijn te behalen gemiddelde ligt een fractie hoger (98,44).

Ad Verheulen legde beslag op de derde plaats met een fraaie score van 96 punten tegenover een gemiddelde van 86,71.

Vrije Schutters

Naast een zestigtal kruisboogschutters uit Nederland en Belgie kwamen er ook een dertigtal vrije schutters (niet kruisboog schutters) naar de schietbaan te Wernhout. Bij de vrije schutters ging de winst naar Koen Roelands met 97 punten, net voor Jeroen Huijsmans met 96 punten. Martijn Vermeeren eindigde samen met John Vriends op de derde plaats met beiden 94 punten.

Koppels

De koppelwedstrijd, waarbij een kruisboogschutter samen met een niet schutter een koppel vormt, is gewonnen door Johan en Jeroen Chantrel. Zij scoorden respectievelijk 99 en 91 punten, totaal 190.

Op slechts één punt volgde het koppel Piet Lochten en Martijn Vermeeren met 189 punten (95 + 94).

De derde plaats ging naar Jos en Koen Roelands met 187 punten ( 90 + 97).

Geluksdoel

De score van drie pijlen op het geluksdoel (dartschijf) is zondagmiddag bepaald op totaal 34 punten.

Twee schutters behaalden exact dit resultaat, namelijk Jeroen Huijsmans en Frans Roelands.

Zie onder de knop uitslagen voor de resultaten.


Winterverschieting bij ZMZ

Vanaf donderdag 12 Januari hebben wij weer onze jaarlijkse winterverschieting op onze banen. een mooie training voor het komende seizoen, en zeker voor de winterkampioenschappen in de sporthal op19 Februari.  

Elke donderdagavond zijn de banen beschikbaar voor leden van ZMZ, en alle andere kruisboogschutters in de regio, de data zijn: 12,19 en 26 Januari, 2 en 9 Februari. Komt allen en maak er een mooie wedstrijd van, hopelijk tot ziens.


NK 2016

Afgelopen weekend, 27 en 28 augustus, zijn er in de loodsen bij boomkwekerij Lodders de nationale kampioenschappen kruigboogschieten 20 meter traditioneel gehouden.

We zijn er niet in geslaagd een kampioen te laten huldigen binnen onze vereniging. wel zijn er goede resultaten gehaald door:

Adrie Roelands 2e plaats hoofdklasse (98+ 5 mouche), ook is de prestatie van Tim Foesenek is goed te noemen met 97 en 3 mouche goed voor een 6e plaats in de Ere klasse.

Giovanny heeft de zilveren medaille gepakt in de B klasse met 94 punten ook een heel mooi resultaat.

Ons 1e viertal kwam 3 punten tekort om 1e te worden bij de korpsen, de tweede plaats is nipt binnengesleept met een verschil van 1 mouche.

ons 4e viertal pakte ook nog brons in de B klasse.2 kampioenen erbij !!!

Zeldzaam Maar Zeker heeft er 2 kampioenen bij gekregen in het weekend van 12 en 13 Juni in Klundert.

Tijdens de NK voor dames en jeugd schoot Jeannette van Opstal de eerste serie 95 en de tweede serie 90 punten. ze hield 4 punten over op de nummeer 2 wat dus ruim voldoende was voor de titel.

Een dag later was het de verschieting om de koning der koningen. Titelverdediger Jack en onze huidige koning Adrie Roelands mochten deelnemen. Adrie schoot de eerste serie van 15 schoten 149 en ook de twede serie 149, wat hem de titel opleverde. Jack werd nog gedeeld tweede met series van 146 en 148.

Jeannette en Adrie, beide proficiat met jullie titel.


Giovanny nieuwe jeugdkampioen Kring Zundert

Tijdens de jeugdkampioenschappen is Giovanny Vissenberg kampioen geworden van de Kring Zundert.

in een spannende wedstrijd schoot hij in de twee series 182 punten bij elkaar (91+91) evenveel als ons lid Suanna van Opstal die schoot in de eerste serie 89 en in de tweede serie 93 punten bij elkaar. Er moest gekampt worden, na het vierde schot had Giovanny 1 punt meer dan Suanna, het laatste schot moest beslissing brengen, beide schoten een 8 zodat Giovanny zich een jaar lang kampioen van de Kring Zundert mag noemen.

Zo hebben we toch weer twee jeugdleden die goed gepresteerd hebben, en wie de jeugd heeft..... Beide proficiat met behaalde resultaat.


Adrie Roelands nieuwe koning ZMZ

Op Paaszaterdag gingen totaal dertien schutters van Zeldzaam Maar Zeker de onderlinge strijd aan voor de Koningstitel 2016.

De regerend Koning (en Keizer) Jack Roelands schoot enkel de voorronde mee. Omdat hij tevens NKB-koning (Nederlandse Kruisboog Bond) is, mag hij dit jaar in juni zijn NKB-titel verdedigen.

Na de voorronde van 2 x 10 schoten kon scheidsrechter Ad Verheulen de stand opmaken: 1. Adrie Roelands 200; 2. Johan Chantrel 197; 3. Erik van Opstal 194; 4. Richard Marijnissen 194; 5. Tim Foesenek 189; 6. Piet Nouws 186; 7. Henri van Doremalen 183; 8. Jos Roelands 183; 9. Jack Nouws 183; 10. Antoine van Doremalen 180; 11. Wim Aarts 175; 12. Giovanny Vissenberg 172; 13. Jack Roelands (bm) 194.

De zes hoogst geklasseerde schutters gingen door naar de finale van nog eens tien geldige schoten op commando. Johan Chantrel schoot de beste finale (99 pnt), echter hij kon de kloof met koploper Adrie Roelands (finale 98 pnt) niet meer dichten en eindigde op de tweede plaats. Erik van Opstal bleef steken op de derde plaats, 1 puntje voor Richard Marijnissen. Nieuwkomer (in de finale) Tim Foesenek schoot een knappe finale-serie van 95 pnt en ‘good old’ Piet Nouws veroverde nog knap de zesde plaats in de finale.

Einduitslag na finale

1. En Koning ZMZ 2016: Adrie Roelands 298 pnt; 2. Johan Chantrel 296 pnt; 3. Erik van Opstal 291 pnt; 4. Richard Marijnissen 290 pnt; 5. Tim Foesenek 284 pnt; 6. Piet Nouws 275 pnt.


Sam Kustermans winnaar tijdens Drie dorpen wedstrijd

Tijdens de jaarlijks terugkerende drie dorpen wedstrijd is onze Sam winnaar geworden in de klasse jeugd/senioren.

Hij schoot 95 punten bij elkaar en maar liefst 3 moezen!!! een knappe prestatie. In diezelfde klasse moest Piet Adriaenssen genoegen nemen met 92 punten, een 5e plaats. Adrie en Jack Roelands schoten beide mee in de ere klasse, Adrie schoot 97 met 3 moezen, Jack had er 98 met 1 moes, die tweede prijs won, na Frans Delcroicx L.zn. die een beter kampschot had.


Giovanny Vissenberg Jeugd sporter van de gemeente Zundert 2015

Tijdens het sportgala op Zaterdag 13 Maart 2016, van de gemeente Zundert, is onze Giovanny gekozen als Jeugdsporter van de gemeente Zundert

Geweldig dat we een jeugdlid in ons midden hebben die deze titel behaald heeft. hopelijk is het voor andere jonge mensen een stimulans is om ook actief te worden in de schietsport.

Giovanny, van harte gefeliciteerd namens Zeldzaam Maar Zeker.


Winterkampioenschappen gewonnen door Adrie

Op zondag 21 februari werden in de sporthal in Zundert de jaarlijkse winterkampioenschappen gehouden.

Er was een grote opkomst, wij als ZMZ hadden 14 deelnemers. Bij de senioren A behaalde Ad met 139 punten en 3 mouche, een mooie zilveren medaille.

Sam was de beste bij de junioren met 139 punten, met 1 mouche meer dan de nummer 2.

De algemene winnaar, na een spannende finale, was Adrie, die na een barageschot in de finale de titel voor zich opeiste. In die finale moest hij verschillende hordes nemen, eerst versloeg hij Jos Willemsen in de kwart finale, daarna Jack v Bekhoven in de halve finale (die materiaalpech had),   Frans Delcroix (L.zn) was de uiteindelijk tegenstander in de finale. Na 5 schoten elk, was de stand gelijk, beide 49 punten. Adrie bleek die middagdag over de beste zenuwen te beschikken, het barage schot was voor Adrie een mooie mouche, en Frans liet een 8 noteren, waarme Adrie tot winnaar uitgeroepen kon worden.
VRIJE VERSCHIETING ZELDZAAM MAAR ZEKER

Op zaterdag 30 Januari en Zondag 31 Januari houden wij onze vrije verschieting.

Men kan deelnemen als:

Schutter + niet schutter als koppel,

maar ook als individuele schutter kan men deelnemen.


Tim Foesenek Nederlands kampioen A klasse 2015

Tim Foesenek mag zich voor de tweede keer op rij nederlands kampioen noemen, was hij vorig jaar de beste in de C klasse, is hij nu kampioen in de A klasse. hij schoot het mooie aantal van 97 punten bij elkaar, een prachtige prestatie.

Persoonlijk kwam Adrie nog het kortste in de hoofdklasse met 99 punten. Jack gedeeld derde met 98 punten. Johan had 97 punten en was ook bovenaan terug te vinden op de uitslagenlijst.

In de B klasse was het Jack Nouws die met 95 punten 2e is geworden, ook een knappe prestatie. Suanna is toch ook nog gedeeld derde geworden met 94 punten

Het 1e viertal kwam met 387 een punt tekort om kampioen te worden.

het 3e viertal is in de B klasse 2e geworden ook op een verschil van 1 punt.

We hebben goed meegedaan, volgend jaar weer nieuwe kansen.
Tijdens de interland Nederland - Belgie waren 4 van onze leden geselecteerd, en hebben met 20 andere schutters van de belgen weten te winnen.

Resultaten: Barry 94, Erik 96, Adrie 97 en Jack 99 (3e persoonlijk klassement)


Een dag eerder mocht Jack meedoen met de Koning der koningen wedstrijd, en wist die te winnen. Met in de eerste serie 149, en een tweede serie van 147 punten wist hij de concurenten 1 puntje voor te blijven, en mag zich Koning der Koningen noemen voor dit seizoen.


En weer Z.M.Z. kampioenen erbij tijdens het NK Jeugd en Dames 2015. Giovanny wint de Nederlandse titel bij de jeugd opgelegd met 188 punten, Suanna is op Zaterdag derde geworden bij de Junioren, met 184 punten, na een kampschot, en op Zondag Nederlands kampioen bij de dames B klasse met 186, en Jeannette pakte de 4e plaats met 170 punten. Een meer dan eervolle vermelding was er voor Sam, die na de derde plaats van vorig jaar nu knap het zilver wist te bemachtigen bij de aspiranten met 178 punten.


VRIJE VERSCHIETING

Noteer alvast onze vrije verschieting in uw agenda,

30 en 31 Januari 2016
Jeugd en Seniorenwedstrijd

Op zaterdag 16 mei is de Jeugd en Seniorenwedstrijd bij De Eendracht, (bij Jaape).

Seniorenschutters moeten zich melden om 12 uur, en om 12:30 is de aanvang van de wedstrijd.

De Jeugdschutters melden zich om 15:30, en hun wedstrijd begint om 16:00 uur.

Allemaal veel succes.
Koningschieten 2015

Tijdens het koning schieten is Jack Roelands wederom koning van onze vereniging geworden.

Het was voor de derde keer op rij, zodat hij zich nu ook keizer mag noemen.

Bekijk de uitslag onder de knop " uitslagen"


De kring wedstrijden zijn weer begonnen, de eerste bij ZMZSam Kustermans behaalde tijdens de Drie dorpen wedstrijd Zondag 15 Maart de eerste prijs bij de jeugd met 94 punten.


Winterkampioenschappen 2015

Johan Chantrel is winterkampioen 2015 geworden.

Ook Suanna, Barry, Toine, Adrie en Sam behaalde ereprijzen. En ook ons nieuwe talent Giovanny wist in z'n eerste wedstrijd de 1e plaats te behalen


Johan tijdens z'n laatste finale schot


De prijs is binnen


Alle winnaars


Giovanny met zijn allereerste prijs, en meteen de 1e prijs